Ezért ne használd a társasház konnektorát elektromos autó töltésre!

elektromos autó töltő társasházba

Manapság óriási verseny folyik a szabad nyilvános töltőkért, mondhatni külön napi logisztikát igényel az, hogy az autónk mindig útra készen álljon.

Társasházban lakóknak adja magát a kérdés, hogy mi baj történhet abból, ha a társasház konnektorából tölthetjük autónkat? Következő cikkünkből kiderül, miért a társasházi konfliktusok melegágya az elektromos autó konnektoros töltése.

Így haragíthatunk magunkra egy egész társasházat e-autó tulajdonosként

A társasházi közös konnektorból való töltés esetén több probléma is felmerül: egyrészről rendkívül megterheljük a hálózatot, a töltők könnyen lecsaphatják a biztosítékot, ha egyszerre több fogyasztó is be van kapcsolva.

Másrészről a konnektoros töltésnél rengeteg áramot fogyasztunk elektromos autónkkal, növeljük a társasház energiaigényét, miközben nincs mód a pontos elszámolásra hiteles fogyasztásmérő hiányában.

Ez visszafelé is elsülhet: a végén az e-autóját töltő lakó az egész társasházat magára haragíthatja, a bírósági per mellett még sokkal magasabb költséget is a nyakába varrhatnak, mint amennyit eredetileg fogyasztott elektromos autója töltésével.

Amire nincs felkészítve a társasház hálózata – elektromos autó töltése konnektorból

Sokan gondolják, hogy ha a kis fogyasztású, kis áramerősség igényű háztartási gépeket egyszerűen a konnektorba dugva használjuk, az elektromos autót is tölthetjük hasonlóan, hiszen elbírja a társasház hálózata.

Ugyanakkor a villanyautó kis túlzással ipari fogyasztónak minősül, nem annyi áramot igényel a társasház hálózatáról, mint egy sütő vagy akár porszívó.

Nem minden társasház vezetéke vadiúj, az elavult, falban túlmelegedő vezeték veszélyes lehet, balesetet, tüzet okozhat.

Hosszútávú igénybevételnél a társasház konnektorai kigyulladhatnak.

Tényleg csak a többmilliós beruházás marad opcióként?

Nem kell milliókat költenünk a társasház villamoshálózatának felkészítésére, autónkat sokkal egyszerűbben tölthetjük biztonságosan otthonról. Falra szerelhető Wellcharge töltőkkel a legtöbb esetben nincs szükség a villamoshálózat bővítésére.

Rendszerünknek hála több elektromos autó között megosztható a villamosáram anélkül, hogy ezzel a társasház hálózatának túlterhelését veszélyeztetnénk. További előny, hogy a gépjárművek áramfogyasztása nyomon követhető, így a lakók csak annyi áramot fizetnek, amennyit valóban használnak.

Mindez még a társasházkezelőnek sem ad plusz adminisztrációs kötelezettséggel: a Wellcharge töltőberendezéseinek segítségével pontos kimutatás készíthető mindössze néhány perc alatt arról, hogy melyik lakó mennyi energiát használt fel adott időszakban.

 

Társasházba vagy otthonra szeretnél elektromos töltőt?

Írj nekünk, vagy hívj a +36 1 290-1869 telefonszámon!

 

További cikkeink elektromos autó témában

Modern üzleti lehetőség: Lendítse fel vállalkozását a Wellcharge töltőivel és komplex szolgáltatásaival!
Okos megoldások – Wellcharge a jövő útján
Wellcharge, az okostöltők specialistája

Kövesd Facebook oldalunkat a legfrissebb hírekért.